Steun ons

Om ons mooie werk voort te zetten, kunnen wij niet zonder jouw steun. We krijgen namelijk geen subsidie van de overheid.

Bekijk dit dossier

Winkel

Ontdek mooie kado's en zorggerelateerde give-aways in Florence's webwinkel.

Bekijk dit dossier

Steun ons

Om onze missie uit te dragen en ons mooie werk voort te zetten, kunnen wij niet zonder steun. We hebben jouw hulp hard nodig. Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Als particulier, als zakelijke donateur of als sponsor, afgestemd op jouw interessegebied en wensen. Doe je mee?

Ja, ik word Vriend

Als Vriend van het FNI blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de historie van de verpleging en krijg je ook een mooi welkomstgeschenk! En dat voor maar 22,50 per jaar.

Mail naar fni@venvn.nl voor meer informatie.

<
>

Word nu Vriend!

Vind je ook dat we samen verantwoordelijk zijn voor de geschiedenis van verpleging en verzorging?

Word dan Vriend van het Florence Nightingale Instituut!

 

 

Maak € 22,50 over op rekening NL68 INGB 0006727492 van het Florence Nightingale Instituut te Culemborg o.v.v. Vriendenbijdrage 2020

Stuur daarna je adresgegevens naar info@fni.nl dan ontvang je snel je welkomstcadeau!

<
>

Doe je mee?

Als onafhankelijk instituut financieren wij onze activiteiten met lezingen, pop-up exposities en donaties. Jouw hulp kunnen we daarbij niet missen! Je kunt ons steunen als vriend, als zakelijk donateur of als sponsor, afgestemd op jouw interessegebied. Je bijdrage helpt ons de geschiedenis van de verpleging en verzorging uit te dragen, de website te beheren, educatie te verzorgen en het cultureel erfgoed te promoten. Doe je mee?

<
>

ANBI Gegevens 2022

 

 

  • Bekijk hier de actuele ANBI gegevens van het FNI.
  • Bekijk hier het activiteitenverslag van 2022. 
  • Bekijk hier het actuele beleidsplan van FNI. 
<
>

Culturele ANBI-status

Het Florence Nightingale Instituut heeft de zogenaamde ‘Culturele ANBI-status. Dat betekent dat wij door de fiscus zijn aangemerkt als een goed doel met een culturele status. Dit betekent extra fiscaal voordeel voor personen die ons een gift geven. De gift is dan tegen 125% aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je mag je gift aan ons met 25% verhogen in je aangifte inkomsten-belasting. Bij je aangifte later moet je dat dus niet vergeten! Een beperking in de giftenaftrek is dat er een drempel geldt van 1% van je inkomen. Als je dus weinig giften hebt kan de fiscale aftrek gering of zelfs nul zijn.


<
>

Periodieke schenking

Wil je je schenking fiscaal zo optimaal mogelijk maken? Dat kan er een zogenaamde periodieke gift te maken. In dat geval geldt voor de fiscale aftrek geen drempel en mag je de gehele gift fiscaal aftrekken. Dat betekent dat de fiscus 40% tot zelfs 65% meebetaalt. Er gelden wel een aantal voorwaarden:

  • De gift moet minimaal een keer per jaar worden gedaan
  • De gift moet minimaal 5 jaar achter elkaar worden gedaan voor hetzelfde bedrag
  • De gift mag tussentijds niet worden gestopt, behoudens bij overlijden van de schenker of het verliezen van de ANBI status van de ontvangende instantie.Je hoeft sinds 2014 niet meer apart naar de notaris. De belastingdienst heeft een modelovereenkomst opgesteld, die kan worden ingevuld en worden ondertekend door jou en het FNI. Wij helpen je daar graag mee. Hier is de overeenkomst

<
>

Rekenvoorbeeld periodieke gift

Hieronder vind je enkele rekenvoorbeelden om het belastingvoordeel van een periodieke schenking te laten zien.

  • Je schenkt jaarlijks €50 aan het FNI. Je aftrekpost wordt dan €62,50 en er geldt geen drempel. Bij een belastingtarief van 40% kost de gift je netto €25 terwijl het FNI wel €50 ontvangt.
  • Je schenkt voor 5 jaar €500 per jaar. Je aftrekpost wordt dan €625. Bij een tarief van 40% kost de gift je netto dus €375, terwijl het FNI €500 ontvangt. Bij een tarief van 52% kost de gift je €325, terwijl het FNI €500 ontvangt.
  • Je schenkt voor 5 jaar €1000 per jaar. Je aftrekpost wordt dan €1250. Bij een tarief van 40% kost de gift je €500; bij een tarief van 52% kost de gift je netto €350, terwijl het FNI in beide gevallen €1000 ontvangt.
  • Je schenkt voor 5 jaar €5000 per jaar. Je aftrekpost wordt dan €6250. Bij een tarief van 40% kost de gift je €2500. Bij een tarief van 52% kost de gift je €1750 terwijl het FNI in beide gevallen €5000 ontvangt.
<
>

Steun het FNI samen met de Belastingdienst

Kortom, als je het Florence Nightingale Instituut en daarmee het cultureel erfgoed van de verpleegkunde steunt, betaalt de fiscus daaraan mee!

Onnodig te zeggen dat je gift meer dan welkom is en dat we je gift verantwoord besteden aan inhoud, aan educatie en aan digitalisering.

Mocht je vragen hebben of een periodieke gift willen doen dan kun je contact opnemen via Info@fni.nl Wij denken graag met je mee

<
>

Winkel

Florence's webwinkel.

Webwinkel offline

 

Onze webwinkel is voor onbepaalde tijd buiten gebruik. 

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Team FNI

<
>

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwsbrief van het FNI verschijnt elke twee maanden.

Meld je aan door een mail te sturen naar fni@venvn.nl

<
>

Ja, ik word Vriend

Als Vriend van het FNI blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de historie van de verpleging en krijg je ook een mooi welkomstgeschenk! En dat voor maar 22,50 per jaar.

Mail naar fni@venvn.nl voor meer informatie.

<
>

Beantwoord deze vraag en ontdek welke themadossiers voor jou interessant zijn.

De voor jou geselecteerde dossiers verschijnen naast elkaar. Je kunt via het pijltje in de rode balk aan de zijkant van het dossier verder klikken.

Verberg Ontdek wat deze site jou te bieden heeft