Pop-up expo

Een unieke pop-up expositie van jouw geschiedenis op eigen locatie? Dat kan!

Bekijk dit dossier

Home

Bekijk dit dossier

Pop-up expo

Ben je trots op je instelling en de mensen die er werken? Wil je de historie van jouw organisatie graag laten zien? Dan is de expositie ‘Over verplegen gesproken’ een absolute aanrader. Hierin laten we zien hoe de verpleging zich heeft ontwikkeld. En hoe dat er voor de instelling zelf uitzag.

6 stoere vitrines 

De expositie bestaat uit 6 vitrines (2x3), fris en eigentijds vormgegeven. We bouwen de expositie met 2 personen in 1 dag op jouw locatie op. Met 1 druk op de knop kunnen licht en techniek worden in- en uitgeschakeld. Daar heb je dus verder weinig omkijken naar.

 

<
>
<
>

Thematisch ingericht

In de pop-up expo zie je hoe de verpleegkunde zich ontwikkeld heeft. Dit gebeurt aan de hand van 6 verpleegkundige thema’s:

  • Verpleging vroeger
  • De opleiding
  • Het uniform
  • Florence Nightingale
  • In het ziekenhuis of thuis
  • In de kraam
<
>

Op maat gemaakt

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw organisatie centraal staat. Daarom brengen we altijd accenten aan in de expositie. Dit kan heel goed met foto- of filmmateriaal, speciale insignes of memoires als die er zijn. Samen maken we er een uniek verhaal van.

<
>

Expositie over leiderschap 

Verpleegkundig leiderschap is hot. Ziekenhuis Bernhoven heeft vanaf 12 mei een eigen Verpleegkundige Adviesraad. Met de pop-up expositie van het FNI, die rondom het thema leiderschap werd ingericht, vierden ze dat. Hanneke Peters, voorzitter van de VAR, was gastconservator. 

<
>

Volop interactie

Er is voldoende te bekijken en te doen voor de bezoekers. Ze kunnen laatjes met objecten uittrekken, met behulp van QR-codes extra informatie krijgen, een film bekijken en een fotoboek ‘doorbladeren’. Desgewenst kan er ook een prijsvraag of raadspel aan het geheel gekoppeld worden.

<
>

Expositie Verzorging

Verzorgenden hebben een prachtige geschiedenis met veel verschillende facetten. Al die zorgaspecten zijn samengebracht in niveau 3 van het opleidingsstelsel. Samen vertegenwoordigen zij de beroepsgroep van verzorgenden. Met de pop-up expositie 'Verzorging' laten wij die diversiteit zien. 

<
>

Wie wordt de gastconservator?

Geef de pop-up expositie een extra accent met je eigen gastconservator. Yvonne van Rooy, voorzitter van de NVZ zei er dit over: "Het was een voorrecht om als gatsconservator te mogen grasduinen in de rijke archieven van het FNI" 

<
>

Home

Welkom op de website van het Florence Nightingale Instituut. Hier vind je allerlei themadossiers over de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Ontdek hoe het vak zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Maak kennis met belangrijke vrouwen uit het vak. En deel deze informatie met anderen.

Canon

Bekijk hier de tijdlijn van de geschiedenis van de verpleging en verzorging, van 1800 tot nu

Bekijk dit dossier

Opdrachten voor het onderwijs

Speciaal voor MBO- en HBO studenten: ruim 20 educatieve opdrachten over de geschiedenis van de zorg

Bekijk dit dossier

Top 25

Stoere vrouwen en een man in de zorg. Onze top 25 van vastberaden en doortastende verpleegkundigen.

Bekijk dit dossier

Katholieke ziekenzorg

Katholieke religieuzen verpleegden zieken vanuit roeping en hadden tot de jaren ‘60 een belangrijk aandeel in de ziekenverpleging.

Bekijk dit dossier

Pop-up expo

Een unieke pop-up expositie van jouw geschiedenis op eigen locatie? Dat kan!

Bekijk dit dossier

<
>

Verplegen in het ziekenhuis

Het ziekenhuis! Dé plek waar het beroep van verpleegkundige begon.

Bekijk dit dossier

Beantwoord deze vraag en ontdek welke themadossiers voor jou interessant zijn.

De voor jou geselecteerde dossiers verschijnen naast elkaar. Je kunt via het pijltje in de rode balk aan de zijkant van het dossier verder klikken.

Verberg Ontdek wat deze site jou te bieden heeft