Ja, ik word Vriend

Als Vriend van het FNI blijf je niet alleen op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de historie van de verpleging, maar krijg je ook een mooi welkomstgeschenk!

€ 22,50

<
>

Steun ons

Om ons mooie werk voort te zetten, kunnen wij niet zonder jouw steun. We krijgen namelijk geen subsidie van de overheid.

Bekijk dit dossier

Winkel

Ontdek mooie kado's en zorggerelateerde give-aways in Florence's webwinkel.

Bekijk dit dossier

Steun ons

Om onze missie uit te dragen en ons mooie werk voort te zetten, kunnen wij niet zonder steun. We hebben jouw hulp hard nodig. Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Als particulier, als zakelijke donateur of als sponsor, afgestemd op jouw interessegebied en wensen. Doe je mee?

Ja, ik word Vriend

Als Vriend van het FNI blijf je niet alleen op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de historie van de verpleging, maar krijg je ook een mooi welkomstgeschenk!

€ 22,50

<
>

Word nu Vriend!

Vind je ook dat we samen verantwoordelijk zijn voor de geschiedenis van verpleging en verzorging?

Word dan Vriend van het Florence Nightingale Instituut!

 Dit krijg je van ons:

 • Het boek Zusters uit Suriname of Zoevende Zusters
 • Een pakje met 5 historische ansichtkaarten
 • 50% korting op het jaarlijkse Nightingale Symposium
 • 5% korting op al je aankopen in onze webshop 
 • Regelmatig onze e-nieuwsbrief

Maak € 22,50 over op rekening NL68 INGB 0006727492 van het Florence Nightingale Instituut te Culemborg o.v.v. Vriendenbijdrage 2018

Stuur daarna je adresgegevens naar info@fni.nl dan ontvang je snel je welkomstcadeau!

<
>

Doe je mee?

Als onafhankelijk instituut financieren wij onze activiteiten met lezingen, pop-up exposities en donaties. Jouw hulp kunnen we daarbij niet missen! Je kunt ons steunen als vriend, als zakelijk donateur of als sponsor, afgestemd op jouw interessegebied. Je bijdrage helpt ons de geschiedenis van de verpleging en verzorging uit te dragen, de website te beheren, educatie te verzorgen en het cultureel erfgoed te promoten. Doe je mee?

<
>

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De e-nieuwsbrief van het Florence Nightingale Instituut verschijnt maandelijks.

Meld je aan door een mail te sturen naar info@fni.nl 

<
>

Culturele ANBI-status

Het Florence Nightingale Instituut heeft de zogenaamde ‘Culturele ANBI-status. Dat betekent dat wij door de fiscus zijn aangemerkt als een goed doel met een culture status. Dit betekent extra fiscaal voordeel voor personen die ons een gift geven. De gift is dan tegen 125% aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je mag je gift aan ons met 25% verhogen in je aangifte inkomsten-belasting. Bij je aangifte later moet je dat dus niet vergeten! Een beperking in de giftenaftrek is dat er een drempel geldt van 1% van je inkomen. Als je dus weinig giften hebt kan de fiscale aftrek gering of zelfs nul zijn.

Voor de registratie in het ANBI-register klik hier.

<
>

Periodieke schenking

Wil je je schenking fiscaal zo optimaal mogelijk maken? Dat kan er een zogenaamde periodieke gift te maken. In dat geval geldt voor de fiscale aftrek geen drempel en mag je de gehele gift fiscaal aftrekken. Dat betekent dat de fiscus 40% tot zelfs 65% meebetaalt. Er gelden wel een aantal voorwaarden:

 • De gift moet minimaal een keer per jaar worden gedaan
 • De gift moet minimaal 5 jaar achter elkaar worden gedaan voor hetzelfde bedrag
 • De gift mag tussentijds niet worden gestopt, behoudens bij overlijden
 • Voor de gift is vooraf een notariële of onderhandse akte gemaaktJe hoeft sinds 2014 niet meer apart naar de notaris. De belastingdienst heeft een modelovereenkomst opgesteld, die kan worden ingevuld en worden ondertekend door jou en het FNI. Wij helpen je daar graag mee.

<
>

Rekenvoorbeeld periodieke gift

Hieronder vind je enkele rekenvoorbeelden om het belastingvoordeel van een periodieke schenking te laten zien.

 • Je schenkt jaarlijks € 50 aan het FNI. Je aftrekpost wordt dan € 62,50 en er geldt geen drempel. Bij een belastingtarief van 40% kost de gift je netto € 25 terwijl het FNI wel € 50 ontvangt.
 • Je schenkt voor 5 jaar € 500 per jaar. Je aftrekpost wordt dan € 625. Bij een tarief van 40% kost de gift je netto dus € 375, terwijl het FNI € 500 ontvangt. Bij een tarief van 52% kost de gift je € 325, terwijl het FNI € 500 ontvangt.
 • Je schenkt voor 5 jaar € 1.000 per jaar. Je aftrekpost wordt dan € 1.250. Bij een tarief van 40% kost de gift je € 500; bij een tarief van 52% kost de gift je netto € 350, terwijl het FNI in beide gevallen € 1.000 ontvangt.
 • Je schenkt voor 5 jaar € 5.000 per jaar. Je aftrekpost wordt dan € 6.250. Bij een tarief van 40% kost de gift je € 2.500. Bij een tarief van 52% kost de gift je €1.750 terwijl het FNI in beide gevallen € 5.000 ontvangt.
<
>

Steun het FNI samen met de Belastingdienst

Kortom, als je het Florence Nightingale Instituut en daarmee het cultureel erfgoed van de verpleegkunde steunt, betaalt de fiscus daaraan mee!

Onnodig te zeggen dat je gift meer dan welkom is en dat we je gift verantwoord besteden aan inhoud, aan educatie en aan digitalisering.

Mocht je vragen hebben of een periodieke gift willen doen dan kun je contact opnemen met onze directeur Nannie Wiegman. Ze is bereikbaar via nwiegman@fni.nl

<
>

Winkel

In Florence's webwinkel vind je diverse artikelen gerelateerd aan de zorg, leuk om te geven en te krijgen. Neem snel een kijkje!

Geschenken

Op zoek naar een relatiegeschenk zoals een mooi beeldje als ode aan de verpleging? Je vindt het hier.

Bekijk dit dossier

Kaarten & Posters

Op zoek naar historische ansichtkaarten? We verkopen ze ook in combinatie met een velletje unieke postzegels.

Bekijk dit dossier

Boeken

Een selectie boeken over de geschiedenis van de verpleging en verzorging.

Bekijk dit dossier

Huismerk

Leuke give-aways met ons huismerk 'no nurses no future'. Van T-shirts tot sleutelhangers...

Bekijk dit dossier

Lepeltjes

Geef een lepeltje met insigne aan jezelf of een collega cadeau!

Bekijk dit dossier

Ja, ik word Vriend

Als Vriend van het FNI blijf je niet alleen op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de historie van de verpleging, maar krijg je ook een mooi welkomstgeschenk!

€ 22,50

<
>

FAQ webwinkel

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
De bestelling wordt verzonden binnen 4 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is. Als dit niet lukt, nemen wij contact op.

Zijn de verzendkosten inbegrepen?
Verzendkosten zijn niet in de prijs inbegrepen, deze worden in een later stadium van het bestelproces getoond.

NB: woont u in het buitenland, dan nemen wij contact op m.b.t. eventuele meerkosten.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Ja, neem hiervoor contact op met het FNI via info@fni.nl of telefonisch op 06  20965592

Hoe kan ik betalen?
Online uitsluitend via IDEAL (voor Nederland). Mocht je per factuur willen betalen, neem dan contact met ons op via info@fni.nl

<
>

Algemene voorwaarden webwinkel

BTW-nummer: NL8038.75.897.B01
KvK nummer: 41213109

Met het plaatsen van een bestelling stem je in met onze algemene leveringsvoorwaarden. Je bestelling wordt verwerkt zodra de betaling bij ons binnen is. Je ontvangt een bevestiging van je bestelling per e-mail.

Prijzen

Alle prijzen op deze website zijn in euro's en inclusief BTW maar exclusief verzendkosten. 

Betaling en levering

Je bestelling wordt definitief na betaling. Zodra de betaling bij ons binnen is, wordt je bestelling binnen 4 werkdagen verzonden.De betaling loopt via iDEAL.Verzendkosten

De verzendkosten worden bij je bestelling vermeld. Als het om meerdere artikelen van eenzelfde product gaat en dit aantal niet langer tegen de genoemde verzendkosten opweegt, nemen wij contact met je op voordat wij overgaan tot verzending. Voor verzending naar het buitenland gelden andere verzendkosten die wij aan de klant moeten doorberekenen.

Levertijd

In principe wordt je bestelling verzonden binnen 4 werkdagen. Wanneer een artikel onverhoopt niet op voorraad is en/of een korte levertijd niet haalbaar is, nemen wij contact met je op. Heb je iets met spoed nodig, neem dan contact met ons op via info@fni.nl In overleg bekijken wij dan hoe wij de artikelen het snelst bij je kunnen krijgen en of er meerkosten aan verbonden zijn.

Verkeerd artikel

Heb je het verkeerde artikel ontvangen, meld dit dan zo snel mogelijk en in elk geval binnen 5 werkdagen. Neem voordat je de artikelen terugstuurt eerst even contact met ons op. We maken dan een afspraak over het retourneren.

Beschadiging

Mocht je bestelling bij ontvangst beschadigd zijn, geef dit dan direct aan ons door zodat we een oplossing kunnen aanbieden.

Ruilen

Neem hiervoor contact op met het FNI via info@fni.nl of telefonisch op T 085 273 60 23 of M 06 20965592

Aansprakelijkheid

Wanneer onze artikelen gebreken vertonen, dan is de aansprakelijkheid beperkt. De aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade is in ieder geval altijd beperkt tot een bedrag, gelijk aan de aanschafprijs van het betreffende artikel, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld van de zijde van het FNI.

<
>

Beantwoord deze vraag en ontdek welke themadossiers voor jou interessant zijn.

De voor jou geselecteerde dossiers verschijnen naast elkaar. Je kunt via het pijltje in de rode balk aan de zijkant van het dossier verder klikken.

Verberg Ontdek wat deze site jou te bieden heeft